میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ و فواید آن

میکرونیدلینگ روشی است، که به کمک آن می توان بسیاری از مشکلات پوستی مانند زخم، اسکار و ترک را رفع کرد. علاوه بر این در جوانسازی و شادابی پوست بسیار تاثیرگذار می باشد. میکرو به معنای کوچک و نیدلینگ به معنای سوزن زدن است. به صورت کلی یعنی در سطح پوست سوراخ های ریز و ظریفی را به کمک این روش ایجاد می کنند. در این مقاله با ماهمراه باشید، تا با میکرونیدلینگ و فواید آن آشنا شوید.

در این روش درمانی به کمک سوزن های مخصوصی که به آن کارتریج میگویند، منافذ ریز و ظریفی را در عمق پوست ایجاد می کنند. این منافذ زخم های کنترل شده و ریزی را به وجود می آورد. بعد از به وجود آمدن این زخم ها پوست شروع به بهبود زخم می کند، یعنی باایجاد شدن بافت همبند و تحریک کلاژن سازی پوست، باعث از بین رفتن جای زخم و چین و چروک های صورت می شود.

نحوه انجام میکرونیدلینگ

برای انجام این روش بر روی پوست، ابتدا پوست صورت را شستشو می دهند. سپس پزشک موردنظر کرم های بی حسی موضعی را بروی پوست صورت بیمار می زند. بعد از گذشت 40 دقیقه پوست صورت بیمار را با الکل ضد عفونی می کنند. سپس همان طور که در بالا گفته شد، به کمک سوزن های مخصوص که به آن کارتریج می گویند، منافذ ریزی بر روی پوست ایجاد می کنند. همچنین بهتر است بدانید، که از کارتریجی که متناسب با هدف درمان است، استفاده می شود.  

دستگاهی که میکرونیدلینگ با آن انجام می شود، دارای سوزن های ریز و فراوان می باشد. که این سوزن ها حفره های ریز و ظریفی را بر روی لایه اول پوست ایجاد می کند. عمق این حفره های ایجاد شده بر روی پوست بستگی به شرایط و نیازهای بیمار دارد. که به کمک کارتریج، داروهای مزوتراپی باتوجه به نیاز پوست به وسیله این حفره های ایجاد شده به عمق پوست منتقل می شود. این داروها شامل مواد جوانساز، لیفت، آبرسان، ضدلک، مواد شبیه به بوتاکس و ویتامین ها می باشد. اما لازم به ذکر است، که اگر هدف از میکرونیدلینگ، درمان زخم و اسکار باشد، از مواد مزوتراپی استفاده نمی شود. همچنین بهتر است بدانید، که مدت زمان انجام میکرونیدلیگ با توجه به مقدار ناحیه موردظر متفاوت است. اما به صورت کلی 15 تا 30 دقیقه انجام این کار طول می کشد.

چه افرادی نمی توانند میکرونیدلینگ انجام دهند؟

در سطر زیر به افرادی که شرایط انجام این روش را ندارند، اشاره شد است:

  • افرادی که مبتلا به عفونت پوستی هستند.
  • زنانی که باردار و شیرده می باشند.
  • افرادی که پرتو درمانی انجام داده اند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری پوستی مانند اگزما هستند.
  • افرادی که بر روی پوست صورت خود جوش و یا آکنه دارند، بهتر است از انجام این روش خودداری کنند. زیرا ممکن است، باعث عفونت شود.
  • کسانی که مناطق زخم بزرگ یا سابقه زخم کلوییدی دارند. یا بهبود یافتن زخمشان کند است، بهتر است از انجام میکرونیدلینگ جلوگیری کنند.
  • کسانی که بر روی پوست صورت خود زخم و یا خراش باز دارند، این کار را نباید انجام دهند.
  • افرادی که در سه ماه گذشته اکوتان (ایزوترتینوین) مصرف کرده اند، از انجام این کار پرهیز کنند.
  • افرادی که در سال گذشته از درمان های همراه با اشعه استفاده کرده اند، از انجام میکرونیدلینگ جلوگیری کنند.

مزایای میکرونیدلینگ

در سطر زیر به فواید میکرونیدلینگ اشاره شده است:

  • ترمیم کردن زخم

افرادی که پوست صورتشان زخم شده است و بعد از گذشت مدتی جای آن به صورت برجسته و یا به صورت لک بر روی پوستشان باقی مانده است، می توانند با چند جلسه میکرنیلینگ لک ها و یا جای آن را ترمیم کنند.

  • کاهش چین چروک های ریز و عمیق

همان طور که در بالا گفته شد، میکرونیدلینگ باعث افزایش تولید الاستین و کلاژن در پوست می شود. که این موضوع باعث کاهش چین و چروک های صورت می شود. همچنین از افزایش چین و چروک های صورت جلوگیری می کند.

  • کم کردن ترک های پوستی

یکی دیگر از فواید میکرونیدلینگ، کم کردن ترک های پوستی می باشد. بسیاری از افرادی که در معرض دوره های رشد سریع مانند بارداری قرار میگیرند، به خاطر کشش پوست، ترک های پوستی بر روی پوستشان ظاهر می شود. که به کمک میکرونیدلینگ قابل درمان است.

  • ترمیم کردن صدمات به رنگدانه ها و صدمات آفتاب

بسیاری از افراد هستند، که به خاطر قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، پوستشان دچار آفتاب سوختگی و یا تیرگی می شود. که به کمک میکرونیدلینگ می توانند به راحتی آن را درمان کنند.

  • کوچک کردن منافذ پوست

با انجام میکرونیدلینگ میزان تولید کلاژن در پوست افزایش پیدا می کند، کلاژن های تولید شده به درون منافذ نفوذ می کنند. نفوذ آن ها به درون این منافذ باعث کوچک شدن منافذ می شود.

  • جلوگیری از پیری پوست

زمانی که سطح پوست به کمک سوزن های ریز زخم می شود، میزان تولید کلاژن و الاستین در پوست افزایش پیدا می کند. این ماده تولید شده در جوانسازی پوست تاثیر بسیار زیادی دارند. همچنین از پیری پوست جلوگیری می کند.

  • از بین بردن اسکار و آکنه

یکی دیگر از فواید میکرونیدلینگ این است، که تاثیر بسیار زیادی در از بین بردن اسکار و آکنه دارند.

  • افزایش تاثیر محصولات پوستی

اگر شما فردی هستید، که دارای یک روتین منظم پوست است، به کمک میکرونیدلینگ می توانید میزان جذب محصولات و تاثیر آن را بر روی پوست افزایش دهید.

  • استفاده از میکرونیدلینگ بر روی پوست کل بدن

یکی دیگر از فواید میکرونیلینگ این است، که علاوه بر پوست صورت می توانید از آن بر روی کل بدن استفاده کنید. مانند صورت، پوست سر، پوست حساس اطراف چشم، بدن، گردن و دهان. یعنی به کمک آن میتوانید ایرادهای روی بدنتان را از بین ببرید.

  • غیر جراحی بودن میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یک روش خیر جراحی است، به همین خاطر نیازی به بیهوشی ندارد. به همین خاطر مقرون به صرفه است. همچنین لازم به ذکر است، که درد زیادی ندارد.

  • استفاده بر روی تمامی پوست ها

میکرونیدلینگ را میتوان بر روی تمامی پوست ها مانند پوست های تیره انجام داد.

معایب میکرونیدلینگ

میکرونیدلیگ یکی از روش هایی است، که عیب وعوارضی ندارد. تنها ویژگی منفی آن درد کمی است، که فرد در حین انجام کار حس می کند. که شما می توانید از کرم های بی حسی موضعی برای کاهش درد استفاده کنید. همچنین لازم به ذکر است، که بعد از انجام میکرونیدلینگ 24 تا 48 ساعت پوست افراد قرمزی، حالتی مانند آفتاب سوختگی و تورم دارد، که به مرور زمان رفع می شود. همچنین گاهی ممکن است، پوست دچار خونریزی خفیف و یا کبودی شود.، که کوتاه مدت است. بعد از گذشت دو هفته پوست صورت شفاف تر می شود و بعد از یک ماه اثر آن کاملا چشمگیر است.

هزینه میکرونیدلینگ چه قدر است؟

هزینه میرونیدلینگ با توجه به میزان آسیب پوستی و تعداد جلسات درمان متفاوت است. که شما با رفتن به جلسات مشاوره درمان، از تعداد جلسات و هزینه درمان آن آگاه می شوید. همچنین لازم به ذکر است، که این روش هزینه مقرون به صرفه ای نسبت به دیگر روش های جوانسازی پوست دارد.

نکات مهم در انجام میکرونیدلینگ

دقت کنید، که میکرونیدلینگ را باید با توجه به نوع پوست و با تشخیص پزشک خود انجام دهید. زیرا اگر پوست شما نیازی به انجام میکرونیدلینگ نداشته باشد، انجام دادن این کار باعث ایجاد جوش، لک و به بدتر شدن مشکلات پوستی می شود. هچنین بهتر است بدانید، که معمولا کارتریج ها یک بار مصرف می باشند. یعنی نیدلها بعد از یک بار استفاده کنده می شوند. اگر به صورت مجدد از آن استفاده کنید، باعث ایجاد عوارض و یا آسیب رسیدن به پوست می شود.

مراقبت های بعد از انجام میکرونیدلینگ

در سطر زیر به مراقبت های بعد از انجام میکرونیدلینگ اشاره شده است:

  • تا 48 ساعت بعد از میکرونیدلینگ از مواد آرایشی استفاده نکنید.
  • تا 24 ساعت بعد از میکرونیدلینگ از شستن صورت خودداری کنید.
  • هر ساعت از اسپری های آب درمانی استفاده کنید.
  • بعد از انجام میکرونیدلینگ تا 72 ساعت از ضد آفتاب های فاقد چربی و رنگ استفاده کنید.
  • تا 72 ساعت از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنید.
  • از ترمیم کننده هر 8 ساعت برای برطرف شدن آثار کامل قرمزی باید استفاده شود.
  • بعد از میکرونیدلینگ تا چند ساعت کمتر از موبایل، لپ تاپ و…. استفاده کنید.

نتیجه گیری

در مقاله بالا به میکرونیدلینگ و فواید آن اشاره شده است. اگر شما قصد انجام این کار را دارید، می توانید با خواندن مقاله بالا با این روش آشنا شده، سپس اقدام به انجام این کار نمایید.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها