لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد یکی از اصلی‌ترین و تاثیرگذارترین روش‌ها برای رها شدن از شر موهای زائد است. شایعات مختلفی درباره این روش وجود دارد و افراد نظرات مختلفی درباره آن دارند. برخی از افراد معتقد هستند، که لیزر موهای زائد یک معجزه است و می‌تواند برای همیشه موهای زائد بدن شما را از بین ببرد. در مقابل افرادی هم هستند، که معتقدند لیزر نه تنها برای رفع موهای زائد مفید نیست؛ بلکه سلامت شما را به خطر می اندازد. اما واقعا حق با کدام یک از این افراد است؟

لیزر موهای زائد یک روش تقریبا دائمی برای از بین برد‌ن موهای کل بدن است. این کار با دستگاه‌های پیشرفته‌‍‌ای در کلینیک‌ها و مراکز تخصصی پوست و مو انجام می‌شود. اگرچه لیزر موهای زائد مزایای زیادی نسبت به راه‌های قدیمی اصلاح مانند تیغ، ژیلت، موبر و غیره دارد، اما کاملا بدون عوارض هم نیست. اگر شما هم به بهداشت فردی و حفظ زیبایی خود اهمیت ویژه‌ای می‌دهید، احتمالا مشتاق به انجام لیزر شده‌اید. توصیه کلی ما این است که هیچ کاری را بدون جمع‌آوری اطلاعات در آن زمینه انجام ندهید. قبل از رفع موهای زائد کل بدن خود با لیزر، ادامه مطلب را مطالعه نمایید. سپس با آگاهی از مزایا، نحوه انجام، دستگاه مناسب پوست شما و عوارض احتمالی لیزر تصمیم بگیرید، که آیا این روش برای شما سودمند است یا خیر.

لیزر موهای زائد چیست؟

در ابتدا بهتر است بدانید که لیزر چیست و چگونه کار‌‌ می‌کند. در حقیقت لیزر نوعی تکنولوژی است، که باعث‌‌ می‌شود پرتوهای نوری در یک طول موج مشخص و فرکانس خاص متمرکز شوند. در لیزر تمامی فوتون‌های نوری (ذرات نور) توسط دستگاه‌های الکترونیکی هم‌فاز شده و در یک جهت قرار‌‌ می‌گیرند و باعث افزایش انرژی و قدرت نفوذ پرتوها می‌شوند. از لیزر در بسیاری از صنایع مثل خدمات چاپ و برش، فعالیت‌‌های پزشکی مثل جراحی‌‌های چشم و شکستن سنگ کلیه استفاده‌‌ می‌شود.

دستگاه‌‌های لیزر موهای زائد به نحوی طراحی و تولید شده‌‌‌اند، که پرتوی نور، با طول معین و انرژی مشخصی را تولید کند. این پرتوها باید تنها بر روی فولیکول‌‌های مو اثر بگذارند و باعث آسیب به نواحی دیگر نشوند و به عمق پوست نفوذ نکنند.

انواع دستگاه لیزر

یکی از متداول‌ترین سوالاتی که افراد قبل از اقدام به انجام لیزر می‌پرسند، این است که چه دستگاهی برای لیزر بهتر است؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که با توجه به شرایط افراد دستگاه‌های بسیاری وجود دارند، که می‌توانند نتیجه مطلوبی را فراهم نمایند. در ادامه به معرفی دستگاه های لیزر پرداخته شده است:
  • دستگاه لیزر الکساندرایت

این دستگاه یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین دستگاه‌های لیزر موی زائد است. این دستگاه از نور مادون قرمز استفاده می‌کند، که سرعت آن در از بین بردن موهای زائد نسبت به سایر دستگاه‌ها بیشتر است و مراجعه کنندگان به جلسات کمتری برای درمان نیاز دارند. دستگاه لیزر الکساندرایت برای طیف پوست‌های روشن تا سبزه با موهای مشکی مناسب است. همچنین این دستگاه برای قسمت‌های بزرگ‌تر بدن مانند کمر، سینه، پاها و… بسیار مناسب است و تاثیر آن در از بین بردن موهای کرکی بیشتر از سایر دستگاه‌ها می باشد.
  • دستگاه لیزر دایود

از این دستگاه می‌توان برای تمامی انواع پوست حتی پوست‌هایی با رنگ تیره نیز استفاده کرد. از آنجایی که قدرت نفوذ اشعه در این دستگاه بالا است، می‌تواند به راحتی به عمق پوست نفوذ کند و موهای زیر پوست را نیز از بین ببرد. یکی از محبوب‌ترین و بهترین دستگاه‌های دایود، لیزر Lightsheer ساخت کمپانی Lumenis آمریکا می‌باشد.
  • دستگاه لیزر ND YAG

این دستگاه که نوعی جدید از دستگاه‌های لیزر است، از فرکانسی بالاتر استفاده می‌کند که باعث نفوذ هرچه بیشتر در پوست می‌شود. البته می‌توان از فرکانس پایین‌تر آن نیز استفاده کرد. این دستگاه برای افرادی که در آسیای شرقی ساکن هستند و افرادی که از لیزرهای دیگر جواب نگرفته‌اند، بسیار مناسب است. دستگاه لیزر ND YAG برای همه نوع رنگ پوستی مناسب است و رشد مجدد موها در آن بسیار تاخیر دارد. اما درد این دستگاه خیلی زیاد است و عملکرد خوبی برای موهای روشن و کرکی ندارد.
  • دستگاه لیزر IPL

لیزرها از پرتو نور تک رنگ در یک طول موج استفاده می کنند، اما آی پی ال از پرتو نور چند رنگ، غیر متمرکز و دارای طیف گسترده برای تابش روی سطح پوست و هدف گیری ملانین استفاده می کند. آی پی ال قادر است نواحی بزرگ تر را با سرعت بیشتری هدف بگیرد. آی پی ال برای تمام مدل پوست ها کاربرد دارد و می توان آن را برای درمان موهای روشن استفاده کرد. معمولا نسبت به دیگر لیزرها ارزان تر است و درد کم تری دارد. مهم ترین مزیت استفاده از آی پی ال این است، که می توان علاوه بر حذف موهای زائد با تعویض فیلتر دستگاه به درمان عارضه های مختلف پوستی مانند پیگمانتاسیون، مشکلات عروقی پوست، آکنه و جوانسازی پوست نیز پرداخت.

نکات مهم قبل از لیزر موهای زائد

  • اجتناب از برنزه کردن
  • شیو کردن با استفاده از تیغ
  • ممنوع بودن لیزر در دوران عادت ماهیانه
  • ممنوع بودن مصرف قرص های تركيبات ايزو ترتينوئين هنگام لیزر (حداقل بعد از 6 ماه از قطع مصرف می توانید لیزر کنید )
  • قبل از شروع لیزر، پوست باید عاری از هرگونه لوسیون و کرم بوده و تمیز باشد
  • برای افراد خیلی حساس به درد، می توان از کرم بی حسی موضعی استفاده شود

نکات مهم بعد از لیزر موهای زائد

  • بعد از انجام لیزر تا چندین روز در معرض نور آفتاب شدید نباشید.
  • اگر پوست شما تاول زد، به آن دست نزنید و به پزشک مراجعه کنید، تا داروی مناسب برای شما تجویز کند.
  • می توانید برای کاهش عوارض طبیعی بعد از لیزر از ژل‌های خنک کننده و یا آلوئه ورا استفاده کنید.
  • بعد از لیزر حمام نروید و پوست خود را گرم نکنید.
  • بعد از لیزر از روش‌های شیمیایی و لایه برداری پوست تا دو هفته خودداری کنید.
  • از ضد آفتاب به طور مداوم بعد از لیزر موهای زائد استفاده کنید.
  • درمان لیزر خود را نیمه کاره رها نکنید. جلسات خود را برای گرفتن یک نتیجه اثر بخش تا آخر ادامه دهید.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای انجام لیزر هستند؟

به دلیل جذب اشعه لیزر توسط پیگمنت های مو، افرادی با پوست روشن و موهای تیره مناسب ترین کاندای استفاده از لیزر می باشند. در واقع رنگ مو و نوع پوست در اثر بخشی لیزر موهای زائد تاثیر مستقیم دارد. هر چه اختلاف رنگ پوست و مو بیشتر باشد، تاثیر لیزر بهتر می گردد. البته در حال حاضر لیزر موهای زائد برای تمام پوست ها و موها موثر می باشد.

چه کسانی نباید لیزر موهای زائد انجام بدهند؟

افرادی که دارای شرایط زیر هستند بهتر است برای انجام لیزر اقدام نکنند:

  • افراد با وجود بیماری‌های هورمونی
  • کسانی که داروهای خاص مصرف می‌کنند
  • سابقه بروز گوشت اضافه در ناحیه جراحی شده
  • سابقه بروز تبخال‌های مکرر در نواحی بدن
  • سابقه داشتن بیماری‌های خاص مانند لوپوس
  • خانم‌های باردار

آیا لیزر موهای زائد درد دارد؟

درد لیزر موهای زائد در مقایسه با درد اپیلاسیون بسیار ناچیز است. بسیاری از افراد حین انجام لیزر موهای زائد تنها احساس سوزن سوزن شدن در ناحیه موردنظر را دارند، که بلافاصله بعد از اتمام تاباندن نور لیزر، درد ناشی از آن هم تمام می‌شود. با این حال، تحمل درد لیزر کاملا به آستانه تحمل درد شما بستگی دارد. بعضی از افراد برای هیچ‌کدام از نواحی بدن خود از کرم‌های بی‌حسی استفاده نمی‌کنند. در حالی که بعضی دیگر، تنها هنگام لیزر ناحیه‌های حساس مانند بیکینی ترجیح می‌دهند برای کاهش درد و ناراحتی حین لیزر موهای زائد از این کرم‌ها استفاده کنند.

چه سنی برای لیزر موهای زائد مناسب است؟

از آنجایی که هورمون‌ها در طول دوره نوجوانی و جوانی هنوز به تعادل و پایداری کامل نرسیده اند، استفاده از روش لیزر موثر نخواهد بود. از این رو متخصصین توصیه می‌کنند که نوجوانان تا سن ۱۷ تا ۱۹ سالگی صبر کنند و پس از آن با پایدار شدن هورمون‌ها برای لیزر اقدام نمایند.

آیا نتایج لیزر موهای زائد دائمی است؟

در لیزر موهای زائد در صورتی که روال درمان تکمیل گردد و در فواصل تعیین شده، جلسات به پایان برسد، می توان نتایج شگفت انگیزی را بدست آورد و از شر90 درصد موهای زائد خلاصی یافت. تعداد جلسات مورد نیاز درمان بسته به ضخامت، حجم مو، رنگ پوست و مو متفاوت می باشد.

عوارض لیزر موهای زائد

معمولا عوارض لیزر موهای زائد موقتی هستند و ناحیه مورد درمان ممکن است همانند پوست پس از اپیلاسیون، و یا وکس، تغیراتی کند. از تغییرات و عوارض لیزر موهای زائد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرمزی و حساسیت پوست
  • سوزش و تحریک
  • پوسته پوسته شدن، گاهی اوقات پوسته پوسته شدن می تواند باعث زخم و یا دلمه شود که با انجام مراقبت های مناسب، مثل استفاده از کرم مرطوب کننده، از پایداری این عارضه جلوگیری می شود.
  • تغییرات در رنگ پوست، ایجاد تغییرات رنگ جزئی در ناحیه تحت درمان، مانند تیره تر و یا روشن تر شدن پوست در بعضی افراد مشاهده می شود. این تغییرات به مرور زمان محو شده و پوست به حالت عادی برمی گردد.
  • احتمال ایجاد عفونت در پوست، به علت آسیب دیدن فولیکول مو، ممکن است عفونت مشاهده شود. فرد باید در صورت مشاهده عفونت آن را به متخصص گزارش دهد.
  • آسیب دیدن چشم، به علت استفاده کردن از لیزرهای قدرتمند، احتمال آسیب دیدن چشم وجود دارد. برای جلوگیری از این آسیب باید از تجهیزات مناسب مثل عینک استفاده شود.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها